چوایران نباشد تنمن مباد
برگزاری آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در ازنا

آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در ازنا برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری نگین اشترانکوه: میثم محتشم رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ازنا ضمن قدردانی از همکاری مسئولان و هنرمندان این شهرستان در برگزاری برنامههای فرهنگی هنری، به تاثیر بیبدیل فردوسی در فرهنگ و ادب ایران اشاره کرد و گفت: امروزه که مردی متوهم از آن سوی جهان، در رؤیاهای خود آرزوی خام تغییر نام خلیج همیشه فارس را پرورش داده، بیش از هر زمان دیگری به نقش ارزندهی فردوسی و اثر ارزشمند او که سند زندهی فرهنگ و ادب ایرانزمین است، برای پاسداشت سرزمین و فرهنگ این دیار همیشه سرافراز پی میبریم و بیش از گذشته نیاز به حرمت گذاری به او را احساس میکنیم.
علیاکبر جاهد فرماندار شهرستان ازنا با اشاره به جایگاه والای فردوسی در میان اقوام ایرانی گفت: فردوسی به دلیل نوع نگرش به فرهنگ ایرانی و تلاش برای زنده نگه داشتن آن در شرایطی که این فرهنگ در معرض هجمه گسترده واقع شده بود، در میان همه اقوام، شاعری مقبول است و همه ایرانیان با نگاه احترام به او مینگرند و جایگاه ویژهای برای او قائل هستند.
عبدالرضا گودرزی، شاهنامهپژوه و سخنران این جشنواره نیز ضمن بیان ویژگیهای منحصر به فرد شاهنامه گفت: شاهنامه در حقیقت خردنامه است، منشور یکتاپرستی، داد و دهش و فروزههای والای انسانی است و شخصیتی را که بر مبنای شاهنامه از فردوسی میتوان دریافت، انسانی است پارسا، ایران دوست، دلدادهی پیامبر اسلام و اهل بیت(ع)، اخلاق مدار و خردمند و در حقیقت خرد، جان شاهنامهی اوست.
وی افزود: فردوسی آنگونه که خود نیز به درستی اشاره کرده، در فرهنگ ایران، بنایی خللناپذیر و استوار را برافراشت و به واسطهی آن به ایرانیان فرّ و شکوه دوبارهای بخشید.
گودرزی گفت: خرد برترین دادهی آفریدگار عالم به آدمی است و از همین منظر اندیشه بر تارک شاهنامه فردوسی چون ستارهای تابان میدرخشد.
گودرزی همچنین به نقش زنان در فرهنگ ایران اشاره کرد و افزود: زنان ایرانی همواره نقشی تعیین کننده و ارزشمند در جامعهی ایرانی داشتهاند و به خصوص در حوزه ادبیات، نقش این زنان بسیار آشکار است و باید اذعان کرد که اگر همسران فردوسی و نظامی نبودند، ممکن نبود که آثاری چون شاهنامه و خمسه آفریده شود.
شاهنامهخوانی هنرمندان عباس سالاروند و محمد بیات، شاهنامهخوانی زورخانهای پهلوان سید ضیا میرشاکی و محمد صراطی، نقالی هنرمند نوجوان، عسل پروین به مربیگری مهرآسا فتاحی، اجرای گروه موسیقی سکوت به سرپرستی سیدمحمود میرباقری و با هنرمندی هنرمندان، ماهان بواسحاق، فاطمه اسدی، امیرعلی رضایی، روشنک بلگیوند، هلیا جانبزرگی، مهرانا توکلی، هستی پور کیانی و فاطمه هداوند، سرنانوازی علیاکبر و ایمان اورنگی، شعرخوانی شاعران، مجید فرهادی، مهدی گرجی، آرام لک و خورشید لک و دو نوازی هنرمندان خردسال، ارغوان محتشم و ماهان بواسحاق، از بخشهای مختلف این برنامه بود.
در پایان با اهدای لوح تقدیر از هنرمندان تقدیر به عمل آمد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 15 در انتظار بررسی : 15 انتشار یافته : 0